Bar Amundsen

Byens kaféhemmelighet nummer 1!

På ærverdige Grand Hotel Terminus er de mørke trepanelene på nesten en meter tykke, og firkantparketten vil være så dyr at bare byens ny- og gammelrike kan drømme om å svinse rundt i tilsvarende. Empirestilen gir en følelse av en engelsk herreklubb. Whiskybaren er i grunnen byens kaféhemmelighet nummer 1. Det som gjør det ok å kalle stedet både kafé og restaurant, er at de serverer avanserte matretter fra kl 17 til 21.30 fra mandag til lørdag. Da kan man meske seg med Hjorteplomme, Kylling fra Stange gård, Entrecote, Torsk etc, alt til rundt 270 kr.

Bare de virkelig kvalitetsbevisste i Bergen finner fram til denne bar/kafé/restaurant, faktisk består de først og fremst av kunstnere og forfattere. Turistene og de andre hotellgjestene har mer eller mindre tilfeldig havnet opp i denne storheten fra begynnelsen av 1900-tallet. Den som dogmatisk sverger til minimalisme bør holde seg unna stedet, samtidig som de bør være klar over at dette interiøret vil holde seg lenge, lenge etter at man begynner å se seg lei på børstet stål.

Terminus Whisky Bar
Grand Hotel Terminus. Zander Kaaes gate 6. 

Tlf. 55212500
Åpningstider: Man-lør 17-24. Søn. Stengt

Mat:
4/5
Interiør:
5/5
Service:
4/5

Poeng 13 av 15

Prisnivå: middels-høy

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*