Apsleys

Fire måneders drift for å få en michelinstjerne. Hvor lenge før nr. 2?

Mat:
5/5
Interiør:
4/5
Service:
5/5

Poeng 14 av 15 Prisnivå: middels-høy

Tre ganger har jeg forsøkt å få bord på La Pergola i Roma, den eneste restauranten i den evige stad med tre michelinstjerner. Grunnen til denne hypen er at tyske Heinz Beck har fornyet det italienske kjøkken. Det skal ikke mye til vil du kanskje si. Alle italienere skal ha maten akkurat slik mama laget den, men det å fornye på et slikt høyt nivå, det skal noe til.

Gjett om jeg ble gla da jeg leste at Heinz Beck nå hadde en avlegger i London, inne i en av hotellene som før var kjent for at restauranten var stedets akilleshæl. Nå har The Lanesborough en av verdens beste restauranter. I løpet av fire måneder fikk stedet sin første michelinstjerne. (Og flere vil komme.) Og de har ikke tatt lett på oppgaven. Den sølv- og gråskimrende restauranten med den fantastiske freskoen som ligner en sekulær utgave av Michelangelos dommedagsfreske, er bare helt rå.

Jeg gikk for dagens treretter til lunsj til 28£. Det er en bargain à la USA sitt kjøp av Alaska. I tillegg til de tre fantastiske gode rettene fikk jeg blant annet en venterett pluss en fantastisk torskerett med tørrlagt skinke i bittesmå flak dystet ned over torskebitene. Fantastisk smak, helt fantastisk. Jeg bestilte en flaske siciliansk hvitivin, Cometa Planeta, en flaske som koster rundt 240 kroner på polet. Da er ikke 410 kroner noe å si på. Ettersom jeg ikke gikk for de rimeligste vinene, ga de meg et mer avansert vinglass enn det de andre hadde. Slikt er kanskje betenkelig, men morsomt for den som plutselig føler seg veldig, veldig v.i.p.

Det at jeg fikk hilse på chefen høynet også opplevelsen. I tilegg til den inkluderte desserten, fikk jeg en symfoni av sjokolade, en dessert som i smak, utseende, håndtverk og variasjon nok er en av de tre beste jeg noensinne har spist. Det kan hende at jeg fikk så mye ekstra fordi jeg hadde bodd et par netter på The Lanesborough. Men allikevel da. Dette måltidet var historisk. Skal du til London i nærmeste framtid, ta en lunsj på Apsleys. Ellers er The Lanesborough et fantastisk hotell; det eneste i London med privat butler.

Apsleys
Hyde Park Corner (The Lanesborough)

Tlf 004420 7259 5606

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*