Brazil Churrascaria

Fyrverkeri & kjøtt

Mat:
4/5
Interiør:
3/5
Service:
3/5

Poeng 10 av 15

Prisnivå: middels-lav

For et par uker siden spiste jeg på den asiatiske restauranten Hanumi på Tjuvholmen (Oslo). Det som da slo meg var at vi i Bergen ikke har eksotiske restauranter helt i toppsjiktet. Det er irriterende. Vi skulle så gjerne hatt noe på nivå med oslo-restaurantene Dinner og Hanumi. Men det har vi altså ikke.
Brazil Churrascaria er en virkelig fresk nykommer, og det ville være veldig urettferdig å sammenligne en slik folkelig festrestaurant med asiatiske gourmetrestauranter. Brazil Churrascaria dekker et kjærkomment behov for fyrverkeri og mat. Fyrverkeriet kommer først og fremst av den latinske stemningen og den proffe salsadansen. Da den fyrige sambadanserinnen ankom kledd i regnbuens fjærprakt, stram i baken og med hofter som rullet som kirkeklokker som løper løpsk i den travleste høytid, så jeg de ufrivillige ungkarene legge bestikket bort og drømme om Rio.

Jeg lot meg også rive med. Venneparet som var med drar faktisk snart til Rio og fant ut at dette stedet skulle jammen bli deres barns første intro til Brasil. Brazil Churrascaria er åpen på dagtid og spesielt på søndagene passer det fint å ta med barn.

Jeg hadde bestilt på Brazil Churrascaria flere dager i forveien. Da vi ankom hadde de somlet bort bordbestillingen og kom bort til oss ca hvert femte minutt for å bekrefte at et bord snart ville bli ledig. Irriterende, spesielt når man har møtt opp i egen person flere dager i forveien. Servicen er litt uproff, men samtidig både godslig og entusiastisk, alt ettersom det er norsk eller brasiliansk servitør.
Brazil Churrascaria har samme opplegg som forrige restauranten på samme sted. Alle har vel en eller annen gang vært innom Mongolian Restaurant for å spise så mye du vil for 149 kr. På Brazil Churrascaria betaler man 395 kroner for tre retter. Forretten er svært tam: To osteboller per pers. Men så kommer kjøttet. Og så lenge man lar brikken vise sin grønne side, blir man tilbudt deilig kjøtt fresende fra enorme spyd: Lam, svin, kalkun, kylling, indrefilet, roastbeef. Alt kjøttet hadde topp kvalitet, og de mener virkelig dette med spis så mye du vil. Vi ble mett, så stappmett at da jeg våknet opp 12 timer senere, var jeg fremdeles stappmett. Garnityret som man forsyner seg med, kunne vært enda mer spennende, men du verden hvor godt det var med de fantastiske stekene sammen med potetsalat, mais og bønner. Det er svært sjelden at man spiser så godt kjøtt.

Brazil Churrascaria er stedet for grupper som vil ha det gøy. Stedet er allerede en suksess en måned etter åpning. Det kommer til å trekke til seg en haug med mennesker som vil ha godt kjøtt, mye kjøtt, sydlandsk atmosfære og samba-underholdning. Brazil Churrascaria ga oss faktisk en følelse av noe ekte. Ja, jeg var nesten i Rio. Dersom du tilhører den robuste & folkelige typen, vil du trives bedre her enn på noe annet spisested i Bergen.

Brazil Churrascaria
Olav Kyrres gt. 39

Tlf 48305555

Åpningstider: Man-tor. 11-22, Fre-lør. 11-23 Søn. 12-22.

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*