Colonialen (Kong Oscars gate)

Blant byens tre beste gourmetrestauranter.

Sist jeg spiste på Colonialen i Engen 8, betalte vi 4000 kr for to. Da hadde jeg aldri noen sinne nytt viner som i den grad var tilpasset hver rett. Denne gangen spiste jeg på nystartede Colonialen i Kong Oscars gate. Regningen kom på 3300 kroner for to (med driks). Også denne gangen ble jeg imponert over hvor gode vinene passet til maten.

Mat:
5/5
Interiør:
4/5
Service:
5/5

Poeng 14 av 15

 Prisnivå: høy

Men herlighet, for noen priser! Jeg klarer aldri å fri meg fra at i 2012 spiste vi fem retter på Joël Robuchon i Paris for 380 kr per pers. Vin kom i tillegg. Joël Robuchon har to michelinstjerner. Slikt setter prisnivået på Colonialen i et visst perspektiv. På den andre siden var maten på Colonialen bedre enn på Sketch i London (hvor jeg nylig spiste) – også en restaurant med to michelinstjerner.

Vi gikk for syvretteren til 950 kroner. Venterettene var så gode og så spennende som man kan forvente. Foie gras retten (Foiekrem) var helt fantastisk, osteanretningen historisk. Resten av rettene var også på michelinstjernenivå – kanskje utenom Hardangerørretten. Vinene som kom med rettene har du sannsynligvis aldri hørt om, og er mer tilpasset din gane – om du så hadde eksperimentert med kombinasjonen vin/mat i årevis. Colonialen har en sjelden ekspertise på vin. (Men det koster!)

Interiøret er spartansk og litt pregløst. Mini-lenestolene er komfortable og chambré separéen er virkelig kjempefin. Fremdeles henger ledninger slapt ned fra taket. Jeg savnet i grunnen noe substansielt å hvile øynene på.

Når det gjelder service er det i Norge første gangen at en kelner har fulgt meg til toalettet og åpnet døra for meg. Ikke en gang på de beste stedene i Oslo har jeg opplevd dette. Det er forskjellen på gode restauranter og de beste.

Colonialen i Kong Oscars gate tilhører byens tre beste. Likevel vil jeg hevde at Bare på Hotel Norge er enda mer spennende matmessig. Men både Bare og Colonialen i Kong Oscars gate er steder som sannsynligvis ville fått en michelinstjerne dersom michelin-mennene noen gang gidder å ta turen vestover.

Colonialen Restaurant
Kong Oscars gate 44, 

Tlf. 55901600
Åpningstider: Man-lør. 18-23.

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*