Bare på No 13


Rustikt eksperiment

Mat:
4/5
Interiør:
4/5
Service:
5/5

Poeng 13 av 15 Prisnivå: middels

Bare-eieren har satt sammen et kokkelag fra Bare på Hotel Norge og Jacobs, og skapt en mer folkelig restaurant inne i det vakre & hyperromantiske Clarion Collection hotellet på Torgallmenningen. Det er ofte, spesielt i Frankrike, at en stjernechef utvider virksomheten med en folkelig bistro. Dette er alt å foretrekke framfor de som, etter et par års suksess, åpner en likedan restaurant og slik bidrar til å gjøre byens restaurantliv monotont.

Før jeg skriver om maten på Bare No 13, må jeg innrømme at jeg ikke var så veldig begeistret for denne dagens meny. Jeg vet heller ikke hvor smart det er å introdusere mat som blodpudding og lignende når man kun kan velge en treretter. Kokkene på Bare på No 13 forsøker å introdusere mat fra stykker av et dyr som ofte ikke anvendes i matlaging. En anmelder skal imidlertid ikke bry seg om hvilke retter som lages, det er kvaliteten på rettene som betyr alt. Her skårer Bare på No 13 høyt, delvis meget høyt.

Restauranten serverer daglig en treretter til 200 kr fra klokka 12-15. Fra klokka 18 serveres en femretter til 500 kroner. Vi gikk for lunsjen. Forretten, håndskrevet med penn, het noe sånn som: Brød og fett. Den besto av blodpudding, egg, asparges, dill, estragon og lime. Vi ba om å få den servert uten puddingen. Retten var balansert og meget god på smak. Hovedretten var Røkt lysing med fløte, tomat, byggryte med løvtynne nepeskiver. Byggryten var kokt på svineknokekraft. Rustikk og sterk i smaken. I tillegg til at retten var oppfinnsom, følte man at maten var meget sunn.

Desserten som besto av jordbær, rabarbra og kefir smakte ved første skje svært syrlig, men igjen hadde kokkene lagt inn små, søte smaksbomber. Litt for små, forresten. Jeg savnet en mer dominerende søtsmak. Hva med brunt sukker i denne retten? Nå skal ikke en anmelder blande seg for mye inn i valget av ingrediensene, spesielt med tanke på at her jobber sannsynligvis de beste kokkene fra Jacobs mens kokkene fra Bare er, etter tidligere matopplevelser, på michelinstjernenivå.

Servicen på Bare på No 13 var usedvanlig hyggelig. Ikke noe problem med å endre litt på forretten. Da hun klakket colaflasken mot glasset slik at det ble en bitteliten sprekk i glasset, byttet hun momentant både flaske og glass. Ikke noe legevaktbesøk her, takk! Noen servitører er bare enormt hyggelige, slik at man nesten blir glad i dem. Slik var hun. Hun nevnte at hun hadde vurdert å slutte som servitør. Det ville vært en katastrofe. Eneste kritikken var at hun én, kun én gang, var litt sein med å skjenke Cava (450 kr) i glassene. Med slik god service, er sånt på grensen til det sjarmerende.

Bare på No 13
Clarion Collection Hotel, Torgallmenningen 13

Tlf 55361300
Åpningstider: Man-lør. 12-15 og 18-21, Søn. 12-15. (Småretter serveres daglig etter klokka 21.)

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*