26 North Restaurant & Social Club (SAS Bryggen Hotel)

Pricey, men svært serviceminded

Mat:
4/5
Interiør:
3/5
Service:
5/5

Poeng 12 av 15 Prisnivå: høy

Etter 16 år som restaurantanmelder, først 11 år som Per Bjørnar Grande i Natt & Dag, og nå de siste fem årene for BA, kaster jeg inn servietten og konsentrerer meg fullt og helt for www.femstjerner.no. I løpet av denne tiden jeg har vært anmelder, har spesielt nivået på mat, tatt seg stort opp, spesielt i Bergen.

Servicen har alltid vært på et akseptabelt plan i Bergen. Det virker som om det bare er bergenserne som ikke skjønner hvor jevnt god servicen er. Når jeg tenker tilbake på disse årene, har jeg til tider opplevd restaurantbesøk i verdensklassen. For eksempel et par restaurantbesøk på Finnegaardsstuene tidlig på 2000-tallet – da de var en ordentlig restaurant og ikke bare et sted for grupper. Bare Restaurant på Hotel Norge ga en matopplevelse helt, helt i toppklassen. Den beste kombinasjonen av mat og vin, opplevde jeg på Colonialen. Den desidert verste servicen opplevde jeg på Lysverket, mens den beste opplevde jeg på Boha.

Nå er jeg imidlertid fri til å spise på akkurat de restaurantene som passer meg. De stedene som jeg fortsatt vil frekventere, indikerer hvor det anno 2016 er verd å spandere hundrelappene. Jeg kommer nok til å frekventere Soya, det er i hvert fall sikkert. Mingel, Boha og Bare Vestland også.

Om jeg kommer til å frekventere 26 North Restaurant & Social Club, er jeg ikke helt sikker på. Stedet er jo spennende. Prisene er ganske høye. Når kjøttrettene ligger over 300 kroner og man må bestille poteter i tillegg, er man fort oppe i 350 kroner, bare for en hovedrett. Vårrullene (3 stk) til 185 kroner var ærlig talt ikke så mye bedre enn Zen sin vårrull til 20 kroner. Villsauretten til 325 kroner (uten potettilbehør) kom i en kobberpanne. Ikke helt komfortabelt å spise av en relativt høy kobberpanne. Ingrediensene passet veldig godt sammen og ga en mektig smak. Dagens fisk. Piggvar (245 kr) var ren og nøytral – og relativt uspennende. Kveldens beste rett var Andeconfit (295 kr). Salt og intens confit-smak.

Jeg husker da jeg kom til Bergen midt på 1980-tallet, spiste jeg sammen med fotballaget mitt akkurat der hvor 26 North Restaurant & Social Club er plassert, midt i lokalet, under glasstaket. Nå er temaet kortreist skandinavisk. Alt bærer preg av lyst, ubearbeidet tre. Grankvistene pynter opp de trehvite bordene, og regningen kommer i en glipe på en bjørkekubbe. Noen retter er presentert på en bjørkeplate. Artig. Ja. Stilig. Vel.

For cirka en måned siden testet vi Fillini på SAS-hotellet. Da var vi storfornøyd med servicen. Denne gangen var vi så heldige å få samme servitøren. Svært personalisert. Hun er et funn. Servicen var den klart beste delen av måltidet.

26 North Restaurant & Social Club
Bryggen 47

Tlf 47710467
Åpningstider: Man-lør. 17-sent (siste bestilling 22.30).

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*