Allmuen Bar & Bistro

En smule oppskrytt

Mat:
4/5
Interiør:
4/5
Service:
3/5

Poeng 11 av 15 Prisnivå: middels-høy

Det går gjetord om Allmuen Bistro og Bar. Derfor var jeg direkte opprømt da min overlegevenn inviterte meg på en helaften på Allmuen.

Vi startet med en shot i baren. Bartenderen var så hyggelig at jeg tenkte at her kunne det være verdt å henge rundt noen timer etter måltidet – og så se hva som skjer. Etter måltidet satte vi oss ned i baren igjen, men da var servicen dessverre nøytral og ukrydret, og, som vi etterhvert fant ut, så var de kraftige hyllene svært dårlig oppdatert på vodka (gin-flaskene, derimot, strekker seg langs halve hylleveggen).

Bistoren er mørk og enkel med fine postmoderne detaljer. Belysningen er virkelig gjennomtenkt. Absolutt atmosfære.

Stolen jeg satt i var mye bedre enn den så ut. Servicen begynte bra med den svenske servitrisen som var så trevlig som man kan håpe på. Men servicen utviklet seg etter hvert til det jeg vil kalle middels trivelig. At de glemte bestillingen av poteter, trekker ned.

Maten var jevnt over god, suppen litt for tynn i konsistensen, men kraftig krydret. Okeskjøttet var egentlig helt perfekt. (Litt lunken temperatur på maten er eneste som trekker ned.) Definitivt kveldens høydare. Men over 300 kroner for okseretten der potet kommer i tillegg, fører tankene henimot michelinstjerne-priser. Stedet er liksom ikke der.

Youghurt-is og sjokolade passer bedre for helsefreaker enn gourmeter. For lite smak. Rett og slett. Forretter og desserter ligger på rundt hundrelappen. Relativt sympatico.

Når alt kommer til alt så syntes jeg stedet har fått et altfor godt rykte. Bra, ja, meget bra til og med, men herlighet man kan da få langt bedre forretter og desserter på, la oss si, byens fem beste spisesteder – selv om det anno 2017 begynner å bli tynt blant de virkelig gode restaurantene.

Allmuen Bar & Bistro
Valkendorfsgt 1b

Tlf 919 18 008
Åpningstider: Man-lør. 16-23

Epost: post@allmuenbistro.no

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*