Bien Centro

En restaurant som bidrar til å høyne standarden på sentrumsrestaurantene

Mat:
4/5
Interiør:
4/5
Service:
4/5

Poeng 12 av 15 Prisnivå: middels

Bien bistro på Danmarksplass går så det griner. Til og med til lunsj ser jeg masse folk idet jeg runder hjørnet på vei til jobb. I kjølvannet av Biens suksesser på Danmarksplass har man fått en gjennomtenkt avlegger i Nordahl Bruns gate – inne i Kunstindustrimuseet.

Inne i restauranten, som har dimensjonene av hall ved seg, er man samtidig omgitt av eldgammelt porselen og sislerte glass – fra Nordahl Bruns eget århundre. Dette garanterer for kulturell kapital.

Interiøret ellers står i sterk kontrast til denne historiske overbygningen. Bord og stoler minner litt for mye på dagens mote-dogme omkring skandinavisk minimalisme, men stolene er mye bedre enn det ser ut som. Prøv! Bordene passer i utgangspunktet til 6-8 personer. Akustikken er overraskende bra.

Servicen er fresh & positiv. Min kamerat fikk låst el-sykkelen inn i et av restaurantens oppbevaringsrom. Sånn service opplever man ikke hver dag. Litt ubehjelpelig i bestilling av vin, men ellers var servicen vennlig & mjuk – med evne til å få gjestene til å slappe av.

11 småretter i prisklassen 110-250 kroner og 10 tynne, napoletanske pizzaer fra 125 til 195 kroner. Stedets kokker virker veldig bevisst på dette med urter. Min Risotto (186 kr) var full av smak. Denne retten tenderer ofte mot å bli tørr. Ikke denne versjonen. Litt mer dristig krydderbruk og denne risottoen ville ha steget fra godt pluss til meget godt pluss. Også Gnocci m/salviesmør (136 kr) var deilig, bedre og mer spennende enn de fleste gnocci-rettene jeg har mesket meg med – for eksempel i Roma. Maten er alt i alt utmerket. Også min venn var fornøyd med sin vegetarpizza. Det så jeg, for det gikk lynfort unna. (Typisk norsk.) Tallerkenen virket sleikt ren – slik at en mindre kresen restaurant kunne ha plassert tallerkenen blant de ubrukte.

Centro skårer over middels på alle nivåer: mat, service og interiør. Beliggenheten er bra. Her legger man bevisst vekt på at gjestene skal føle seg vel. Derfor tror jeg dette er en stayer.

Bien Centro
Nordahl Bruns gate 9

Tlf 000000
Åpningstider: Man-fre. 11-23. Lør og søn. 12-23

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*