Spektakulær Sør-Koreansk Restaurant & Take-Away

I den romantiske Sør-Koreanske serien Something in the Rain (2018) er sjefene med deres urimelige krav til underdannighet, lydighet og tilstedeværelse en konstant hindring for de unge ansatte. Ikke minst er sjefenes hang til tafsing hvor de samtidig oppmuntrer de unge jentene til flørt – både med dem og med viktige kunder – noe som  begrenser erotikken mellom de elskende. I asiatiske romantiske filmer er alle hindringene knyttet til familie og jobb noe som de elskende sliter med å overkomme, mer enn ens egne ustabile følelser og de ustabile følelsene til kjæresten. Ytre hindringer som slekt, intimt nysgjerrige venner og penger er i mange tilfelle avgjørende begrensninger, for slik å kunne leve ut kjærlighetslivet sitt.

Dette temaet diskuterte jeg med kokken på Kogi mens jeg spiste den sterke Kimchi JJigae-suppa til ikke helt rimelige 259 kroner. Suppa kan deles på to personer. Den er full av Tofu og en masse andre helsebringende ingredienser. Suppa var helt passende sterkt krydret som etter min gane trives best på mildt minus.

På Kogi er hvert bord utstyrt med en elektrisk grill i midten. Alt er nytt og teknologisk avansert, så avansert at vi slet litt med å få den til å virke.  Min Svineribbe (Samgyeopsal) til sympatiske 180 kroner ble stekt på denne grillen. Vi fulgte ivrig med mens kjøttet, soppen og løken krympet; stadig mindre og mer fristende på utseendet. Godt og med en følelse av helse. Lunsjens høydare var Dakkangjeong (159 kr). De saftige lår-kyllinstykkene var sensasjonelt gode, og det er ikke tvil om hva jeg kommer til å velge neste gang.

Når du spiser på Kogi, må du være klar over at de ikke har en tradisjonell treretter. Her kommer hoved- og sideretter på en gang. Det gjelder å være åpen og ikke redd for å spørre. Lokalet er millimalistisk og gjennomført. Helt annerledes enn den forrige – som alltid er et godt tegn. Fine, hvite lampskjermer med gullfarge innvendig løper langs midten på taket og utsondrer kvalitet. Stolene er komfortable uten å være direkte mjuke.

Servicen på Kogi er usedvanlig bra. Jeg pleier jo å skryte av servicen i Bergen, som jeg synes er bedre enn på de fleste stedene i verda. På Kogi er servicen bedre enn snittet i Bergen. Det betyr fem stjerner! Hvor ellers får man en 10-minutters passiar med kokken omkring romantiske filmer?

Som restaurantanmelder bør man ha spist en rett mange ganger for å kunne sikte seg inn på rett poengsum. Når det gjelder det Sør-Koreanske kjøkken er jeg dessverre ganske ny og uerfaren. Men jeg ble imponert og jeg fikk inntrykk av at dette stedet fungerer ekstra godt. Ta nå de ekstra hundre meterne til Nygårdsgaten 53, det er verdt pengene (733 kr for to) – og kosen.

Mat:
3/5
Interiør:
5/5
Service:
4/5

Poeng 12 av 15
Prisnivå: middels

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*