Cornelius – nyrikes høyborg

Lenge har jeg tenkt på å ta turen til Cornelius Sjømatrestaurant på Holmen, en holme dedikert til sjømat. Utsikten er prima og interiøret er grått og nakent.

Det er neppe interiøret som trekker. Verdens beste råvarer skriver de på nettet. Det er nok ikke så langt fra sannheten. Samtidig som råvarene er helt i toppsjiktet, var logistikken denne maikvelden i 2021 helt i bunnsjiktet.

Etter en hyggelig velkomst ble vi tilbudt en aperitiff. Vi ba om vinmenyen. Den fantes kun i én utgave. Én meny på en restaurant med plass til 300!! Vi fikk også en følelse av at de ventet med vinmenyen slik at folk først skulle bestille seg en aperitiff. I det hele tatt fikk man følelsen av at pengene rår.

Vi fikk først feil vin, så ankom vår Gruner veltliner til 850 kroner, uten at noen av oss fikk smake. Herlighet, tenkte jeg, det er jo uhørt, på et sånt sted, å ikke la en av gjestene teste vinen. Vi bestilte tre flasker og aldri ble noen bedt om å smake.

Så var det maten: Femretteren til 795 kroner var først og fremst basert på fisk, og fisken var prima: Fiskecevichen var meget god – særlig når man smakte alle ingrediensene på en gang. Krabbebisquen var helt nydelig å se på. Også den smakte fortreffelig. Så tok det lang tid før hovedretten kom. Brosme har jeg aldri smakt så godt som dette. Virkelig en høydare. Men suppen, når får vi suppen? Vi ventet. Og vi ventet. Suppe pleier ikke den å komme før hovedretten? De hadde glemt den. Når den kom, var den helt kokt inn. Grøt! Men sjøkrepsen i suppen var meget god.

Før desserten ankom, var vi kun opptatt av å snakke om alle feilene ved stedet. Et dårlig tegn. Et restaurantbesøk skal anspore til viktigere samtaler. Tinnvedsorbeten var god i seg selv, men etter min smak brøt smaken for mye med den hvite sjokoladen. Den hvite sjokoladen passet bedre for seg selv.

Denne kvelden ble vi sittende ved siden av et nokså høyrøstet bord. De hadde det svært morsomt, men etter hvert begynte de å klage på servicen, med god grunn. Ut på kvelden ble det ganske ampert og vi allierte oss med naboene våre. De hadde betalt 7000 kroner for tre, og de hadde selv tatt båt dit. Vi betalte 7358 kroner med båtskyss inkludert. (Båtskyssen koster 400 kr per pers.)

Konklusjon: Jeg har aldri betalt så mye på en restaurant, og jeg er en som har spist på over 80 michelinstjernerestauranter.

Når en restaurant opererer med et slikt prisnivå, forlanger man det beste. Slik som det er nå, lignet det for mye på de nyrikes høyborg. Man betaler altfor mye i forhold til det man får igjen. Jeg har lenge hevdet at etter Danmarksplass, er neste gode restaurant å finne i Stavanger. Litt humor, men mye sant.

Mat:
4/5
Interiør:
2/5
Service:
2/5

Poeng 8 av 15
Prisnivå: dyrt

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*