Peruviansk gourmet

Jeg spiste på Munken på Klosteret (Nordnes) for noen år siden, og var da bare sånn passelig fornøyd. I juli 2020 flyttet Munken inn i lokaler langs Kaigaten. Det bare en ting å si: det har blitt en mye, mye bedre restaurant.

Den nåværende chefen som har bakgrunn hos Gordon Ramsays michelinstjernespekkede restaurant i Hospital Road i London borger for både det gourmetmessige og det håndverksmessige. Munken er et forsøk på å lage gourmetretter av peruviansk mat. Meget vellykket.
Vi gikk for femretteren til 950 kroner. Ikke rimelig, men ettersom det var alkohol-stopp over det ganske land, ble det ikke mer enn 2095 kroner for to. Drikke: Tre Nordnes Cola (65 kr). Colaen smakte helt ok, i grunnen.

Interiøret er minimalistisk. Lyst tre, ganske fint, samtidig som den lyse og åpne spisesalen gjør at man føler seg eksponert. Ikke sitter man så veldig behagelig heller. Det er i grunnen merkelig at ikke folk i restaurantverdenen legger mer vekt på sittekomfort. Bare en ting er verre enn å sitte og vri seg i ubehag på en pinnestol. Det er å sitte og fryse. Begge er etter min mening en dødssynd. Har man ikke lenger kjent gleden av å synke ned i noe mjukt?

Vår servitør tilhører de begeistrede. Hun ble oppriktig glad da vi skrøt av maten. I tillegg følte man seg virkelig velkommen, og hun holdt stilen gjennom hele kvelden. Matkunnskapen var også god.

Kokkens venterett var den aller beste, ved siden av desserten, Pisco sour-krem, hvit sjokolade og lime macron. Langtidsstekt hjort var deilig. Skreien var menyens svakeste. Jeg savnet både salt og en fyrig saus.

Det er gledelig at Bergen har fått en ny gourmetrestaurant. Det er ikke ofte. Man har Bare på Børsen, 1877 og et par-tre til. Munken føyer seg sømløst inn blant byens haute cuisine. Hadde det vært mer komfortabelt, skulle jeg jammen ha gitt topp skår, på alt.

Mat:
5/5
Interiør:
3/5
Service:
5/5

Poeng 13 av 15
Prisnivå: middels

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*