Gode smaker på gode stoler

Olivia på Zachen er for tiden en av byens mest populære restauranter. Selv om det er en konseptrestaurant, klarer de å skjule dette veldig bra slik at man føler man er på en ekte italiensk ristorante. Jeg har spist der en tre-fire ganger i 2021, og hver gang sliter jeg med menyen: det er liksom ingen retter som virkelig tenner smaksorganene. Slik var det også denne lunsjen. Til slutt havner man liksom på noe trygt innenfor pizza- og pasta-kategorien. Jeg savner slikt som kalv, jeg savner kyllingretter, jeg savner noe gryteaktig og, ikke minst, vitello tonnato-retten (min italienske favoritt), gjerne med en herlig tvist. Ett eller annet i den sjangeren.

Interiøret er stilig i sine gjennomtenkte grånyanser. Dessuten, her sitter man faktisk godt. Det er nesten ikke til å tro: en nylakkert restaurant med gode stoler! Det at estetikken er gjennomtenkt og innbydende er sikkert halve hemmeligheten bak suksessen. Servicen er, derimot, mer haltende. Man får ikke noe hint om at dette er håndplukkete folk som har gjennomgått en rigorøs opplæring og som besitter gode fagkunnskaper, men de er hyggelige nok.

Denne lunsjen gikk vi for Calamari fritti (125 kr) til forrett. Ok+. Stor porsjon og god smak, selv om man savnet det saftige. Insalata pollo (kyllingsalat) (199 kr) var meget god: alle de gode smakene jeg var ute etter var å finne, i rikholdige mengder: parmesan, stekt kyllingbryst og soltørkede tomater. Også denne porsjonen var ganske svær.) Lunsjens vinner når det gjaldt smak var helt klart Pasta di Manzo (225 kroner), en tagliatelle med nydelig blåostsaus og indrefilet av okse. Soppen passet perfekt og uthevde resten.

Uteområdet på Olivia er trivelig. Logistikken er god, og også her sitter man behagelig. Det er i det hele tatt en glede når man ser et konsept som fungerer og man tenker: her har man virkelig fått det til.

Mat:
4/5
Interiør:
4/5
Service:
3/5

Poeng 11 av 15 
Prisnivå: middels

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*